Gluteenivaba vegan tort

Vegan Gluteenivaba tort

Vegan Gluteenivaba tort ei vaja küpsetamist ja valmistamine ei ole keeruline. Mina valmistasin tordi laktoosivabana, asendades koore Valio laktoosivaba vahukoorega. Samuti on toorjuust laktoosivaba.

Vegan gluteenivaba tort ja küpsetamata koogid on viimasel ajal vägagi armastatud. Hilly valikus võib leida mitmeid gluteenivabu torte, kuid on üks kindel favoriit, mida on tegelikkuses lihtne ka valmistada. Need valmivad ilma ahjuta ning on ka oma olemuselt vägagi lihtsad. Gluteenivaba sohokolaaditort sobib nii sünnipäeva lauale, lastele kui ka täiskavanutele. Pühapäeva hommikusse sobib ideaalselt üks toortort mis maitseb nii väieksetel kui suurtele.

Gluteenivaba tort sobib ka tervislike toitujate ning kaalulangetajate seas, kes tunnevad end paremini, kuna söövad tänu antud dieedile vähem kiirtoite ja valmisprodukte. Suur osa kiiresti valmivatest toitudest sisaldavad peale gluteeni ka rohkelt liigseid kaloreid ja küllastunud rasvu.

Hea shokolaad muudab kõik paremaks….

Aga siin on üks mu lemmik kookidest, üldsegi mitte liiga magus – no selline täpselt parajalt magus, aga tummine ja täitev ehk siis teist tükki pigem ei jaksa. Samas see nii hea, et võib-olla ikkagi võtad teise ka.. Proovi! Usun, et sa ei kahetse.

Koostisosad maitsva tordi küpsetamiseks

  • Põhi
  • 100g mandleid
  • 100g vahtrasiirupit
  • 100 g tumedat kakaod
  • 2 spl kookosõli
  • Šokolaadikiht
  • 150 g tumedat šokolaadi
  • 200 ml Valio Vahukoor
  • 400 ml laktoosivaba toorjuust
  • soovikorral mustikadi vm marju

Juhised tordi  valmistamiseks

1.Purusta mandlid köögikombainis väikesteks tükkideks, mõnus on kui mõned mandlitükid on hambaall ka tunda.

2. Lisa kakao. Nesquick ja muud magusad kakod ei sobi, kasuta ainult tumedat kakaod, kõige parema maitse annab minu hinnangul toorkakao kasutamine

3.Lisa segule vahtrasiirup, kasutan siin oma Kitchen Aidil taignasegamis otsikut,

4.Lõpetuseks lisan sulatatud kookosõli ja segan taigna ühtlaseks massiks

5. Vooderda lahtikäiv koogivorm (24 cm) küpsetuspaberiga ja määri ääred kookosõliga. Suru mass vormi põhja ja natuke ka äärtesse. Aseta vorm 15 minutiks külmkappi. Mina surun külma taigna veel uhmriga ühtlaseks, kuna gluteenivaba taignat on niid lihtsam käidelda.

6. Šokolaadikihi jaoks haki šokolaad väikesteks tükkideks ja tõsta šokolaad väikesesse potti. Sulata madalal kuumusel veevannil pidevalt segades, kuni šoks on sulanud. Jahuta šokolaadisegu mõni minut.

Nüüd pole enam palju jäänud 

7. Samal ajal kui shokolaad jahtub, vahusta koor koos toorjuustuga. Mina suhkrut ei lisa, šokolaad annab piisava magususe aga soovi korral võid natuke suhkrut juurde lisada.

8. vahukoor vahustatud, lisa vaikselt shokolaad, jätkates segu segamist kuni segu on ühtlaselt segunenud. Lisa koogipõhjale ja aseta tort külmkappi

9. Kui soovid koogile peale teha shokolaadiga,siis soojenda natuke vahukoor. Kuumale vahukoorele lisa 2-3 tükki shokolaadi ja sega hoolikalt kuni oled saavutanud mõnusa shokolaadikreemi. Mina lasen shokolaadil jahtuda natuke ja valan alles siis shokolaadi tordile.

10. Lõpetuseks lisan marju või kaunistan vastavalt tujule.

Tervislik ja gluteenivaba tort ongi valmis. Kutsu sõbrad külla ja naudi ! :)))